Pieczarka biała
639
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-639,bridge-core-3.0.2,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-981
 

Pieczarka biała

Pieczarka biała

Info:
Grzyby z rodzaju Agaricus to saprotrofy wytwarzające owocniki z mięsistymi kapeluszami o suchej, nagiej lub łuskowatej powierzchni i blaszkowym hymenoforze. Blaszki u młodych owocników różowe, po dojrzeniu brązowe, nie przyrośnięte do trzonu, o regularnej tramie.
Na trzonach u wielu gatunków znajduje się przyrośnięty pierścień. Zarodniki pieczarek są okrągławe lub eliptyczne, gładkie, pozbawione pory rostkowej, a ich wysyp jest barwy brązowej.
Pakowanie:

  • 3 kg (25-40 mm, 40-60 mm).
  • 2 kg (60-100 mm).
  • 4 x 500g (40-60 mm szalka), 6 x 250g (25-40 mm scale pan).
  • 2,5 kg – 2,72 kg (25-35mm, 35-45 mm, 45-60 mm)

 

Date
Category
Grzyby
Tags
pieczarka, pieczarka biala